Velkommen i koncertbutikken!

Hvis du ønsker en personlig anbefaling, kan du tage testen 'Hvilken type lytter er du?'  her,
og se hvilken koncert der matcher dit temperament.
Gå ikke glip af de gratis 'smagsprøver' ved hver koncertbeskrivelse.
Book her.

I Bachs fodspor

Det må være en skrøne. Det kan han da ikke have gjort. Med paryk og det hele?
Men jo, eksperterne siger den er god nok. 
Den unge J.S. Bach vandrede til fods, 400 km fra sin hjemby til Lübeck, fordi han ville møde den store komponist og orgelmester Buxtehude.

Man skulle ikke tro det. Gjorde han virkelig det? Med paryk og det hele?
Ja, eksperterne siger det passer. 
Den unge J.S. Bach vandrede til fods, 400 km fra sin hjemby Arnstadt til Lübeck, fordi han ville møde den store komponist og orgelmester Buxtehude.
I sommeren 2017 tager Ida Riegels turen i Bachs fodspor - på cykel.
Med på turen har hun en koncert med Bachs soloværker på tre instrumenter: cello, fløjte og klaver, som man vil kunne høre i kirkerne langs ruten.
Book en af disse koncerter allerede nu, med Bachs utrolige musik for én musiker på tre instrumenter.

Bach Cellosuite i G-dur

Pris: 5.000 kr

Exotic Cello

Min lille røde rejse-cello fortæller historier fra fjerne egne.
Kompositioner som er inspireret af Bachs fantastiske Cellosuiter, en russisk tangodanser, en due med et brækket ben og en episode en sen nattetime et sted i Japan.

 

 

Pris: 5.000 kr

 

 

 


Triatlon

Hvem vil være vidne til dette vovestykke?

I en rigtig triatlon drejer det sig om cykling, svømning og løb. I denne koncert udfordrer musikeren sig selv i en slags musik-triatlon på tre instrumenter: cello, blokfløjte og klaver.

Programmet er sammensat så hvert instrument viser sine bedste egenskaber: Dybe celloklange af Bach, ekvillibristisk fløjtemusik af Telemann og fyldige harmoniseringer på klaveret af Chopin.

Lyt her og se om du synes det svarer til cyklingsvømning og løb.

Program

Pris: 5.000 kr

 

Når cellisten spiller fløjte

En sjælden koncert. Oplev to vidt forskellige instrumenter på nært hold.

 

"Skulle du ikke hellere have valgt en picolofløjte?" er et spørgsmål man ofte hører, når man klemmer sig ind i en metro i myldretiden med en stor blå cellokasse på ryggen. - Og jo det ville have været nemmere, men sagen er den, at piccolofløjten ligger trygt og godt sammen med celloen inde i cellokassen.

 

De to instrumenter er på mange måder som øst og vest, men har det tilfælles at de begge lyder rigtig godt spillet helt solo i et stort kirkerum.


Programmet: Det skal siges, at de fleste fløjtestykker spilles på en noget større og blødere klingende fløjte end piccoloen. Således er der til koncerten både dybe celloklange af Bach og ekvilibristisk fløjtemusik af Telemann.

 

Pris: 5.000 kr

Between Strings

Denne koncert er bl.a blevet kaldt "En oplevelse, hvor man nærmest kunne høre sit eget hjerteslag". Vi har udforsket utallige nuancer af piano og pianissimo. 

Der er plads til at lade tankerne vandre til lyden af kontemplative stykker for solo guitar, japansk inspireret fløjtemusik og bl.a. Villa-Lobos's passionerede arie 'Bachianas Brasileiras No 5' i en version for cello og guitar.

Lyt her.

Programnoter

Jacob Olsen, guitar og Ida Riegels cello

Pris 5.000 kr


Triple Cello

Celloen siges at være det instrument som minder mest om den menneskelige stemme. Det er måske grunden til, at mange mennesker føler at celloen siger dem noget.

Triple Cello er lidt som De Tre Tenorer (Pavarotti, Domingo og Carreras), bare med tre celloer spillet af tre cellistinder. Det er en times koncert med en overflod af dybe klange.

Tag en smagsprøve her.

Celloer: Hanna Bendz, Ida Ben Hamadou og Ida Riegels

Pris: 5.000 kr

 

Trio Dolce

Vi elsker alle tre italiensk barokmusik, og til koncerten har vi udvalgt nogle af vores favoritter inden for genren. Især komponisten Giuseppe Sammartini har skrevet mange charmerende Sonater for to fløjter og klaver. På programmet er også trioer af Telemann og Corelli for fløjte, cello og klaver.

Hør hvordan Sammartini lyder på en solskinseftermiddag i Birkerød her.

Kæthe Kristiansen, klaver, Sabina Schousboe, blokfløjte og Ida Riegels, blokfløjte og cello

Pris 5.000 kr